Gröntkort kurs

Ta första klivet in i golfen med vår gröntkort kurs

Vill du börja spela golf?

Hos oss på Eskilstuna Golfklubb får du dom bästa möjliga förutsättningarna för starten av ditt golfspel. Vi utbildar er i samtliga olika golfslag men även de olika regler som man behöver förhålla sig till på golfbanan. Du får dessutom alltid ett års medlemskap på köpet på alla våra gröntkort kurser.

För mer info och övriga funderingar för dig som vill gå vår gröntkort kurs.
Kontakta klubben via:
medlem@eskilstunagk.se eller ring 016 – 14 26 29.

VUXEN

2 795:-

I avgiften ingår både kurs och medlemskap för samma år som gröntkort kursen äger rum.

18 – 21 år

1 895:-

Under 18 år

1 695:-

Datum och tider

22-24 april (Fullbokat)

13-15 maj (Fullbokat)

27-29 maj (Fullbokat)

Fredag:

17.00-18.30 Introduktion och Banvandring

Lördag:

09.30 Samling

10.00-12.00 Putt & Chip

13.00-15.00 Sving & Wedge

Söndag:

09.30 Samling

10.00-12.00 Sving & Utslag

13.00-15.00 Närspel

Vad händer efter gröntkort kursen?

Efter att du har gått vår gröntkort kurs återstår bara ett till moment innan du tillhandhar ett gröntkort (så du kan börja spela på golfbanan). Det är Spelprovet på banan. Spelprovet består i att spela nio hål på motsvarande handicap 54 på en banvärderad golfbana. Under spelprovet behöver du ha en markör med goda kunskaper om golfens förhållandesregler. Klarar du spelprovet så rapporteras det till golfklubbens reception/kansli och därmed godkänns du till spel på stora mängder av svenska och utländska golfbanor.

Anmäl dig till kommande gröntkort kurs!

Vänligen fyll i samtliga uppgifter i formuläret vid visat intresse till kommande kurstillfällen